|
Redakcia

Ondrej Kačmár ml: Cieľom je určite zlatý hattrick

SLO

Víťazom posledných dvoch ročníkov Niké Winter Cupu sa stal prešovský TO-DAY Hydrokres Prešov. My sme sa tesne pred štartom porozprávali s ich manažérom Ondrejom Kačmárom ml.

Aké sú vaše očakávania pred Niké Winter Cupom 2024?

Niké Winter Cup je najkvalitnejší turnaj v malom futbale na Slovensku. Narozdiel od Niké Majstrovstiev Slovenska sa na tento turnaj dostanú len majstri svojich oblastných líg, prípadne majstri kvalifikačných turnajov, preto opäť očakávam turnaj nabitý kvalitou.


Hala v Korni Vám značne vyhovuje. V roku 2020 ste získali bronz a v rokoch 2022 a 2023 ste Niké Winter Cup vyhrali. S akým ciľom pôjdete tento rok?

Naše ciele sú vždy len tie najvyššie - platí to pre každý turnaj, na ktorom sa zúčastníme. Posledné dva ročníky sme dokázali zvládnuť bez prehry, minulý rok sme dokonca inkasovali počas celého turnaja len jeden gól. Cieľ je teda zopakovať tieto úspechy a zavŕšiť zlatý hattrick.

Čo hovoríš na zloženie vašej základnej skupiny?

Naša skupina je naozaj nabitá kvalitou. Dá sa povedať, že ide o skupinu smrti. Okrem nás je tam Težebé Senec, ktorí sú úradujúci majstri Slovenska, takže to bude zaujímavý duel medzi zimným a letným majstrom. Atletico Trnava patrí už dlhoročne k špičke malého futbalu na Slovensku. Winter Cup sa im taktiež pred pár rokmi podarilo vyhrať. AFT Wolves spolu aj s Túlavými citrónmi sú viacnásobnými majstrami Niké TOP Ligy vo svojich mestách. Jedinou neznámou, myslím si pre všetkých bude tím zo Zvolena, ktorý však môže len milo prekvapiť a vzhľadom na to, že sa na Niké Winter cup kvalifikoval, určite má adekvátnu kvalitu. Každý zápas bude náročný, no verím, že sa znova prebojujeme čo najďalej.

Na súboj s ktorým tímom sa tešíte najviac?

Pravdepodobne na zápas s Atleticom Trnava, vzhľadom na to, že sa všetci veľmi dobre poznáme, či už z reprezentácie, alebo superligových výberov. Máme medzi sebou veľmi dobré vzťahy, ale tie pôjdu na ihrisku bokom.


Ako je na tom tím? V akej zostave pricestujete?

Ako sa hovorí, víťazná zostava by sa nemala meniť. Pricestujeme v takmer identickej zostave - pribudnú maximálne 2-3 hráči. Hrávame spolu už dlhoročne, sme zohratí, takže nie je dôvod na zmeny.

Objavia sa nejaké nové mená na vašej súpiske?

Ako som spomínal, pribudnú, ale bude ich len zopár. Každopádne to nebudú úplní nováčikovia - hrávajú s nami už dlhodobo, no z rôznych dôvodov sa nemohli predošlých ročníkov zúčastniť. Verím, že sa do turnaja nič nestane a všetci budú pripravení na 100%.


Posledné dva ročníky ste ovládli. Pokúsite sa o zaknihovanie hattricku?

Áno, cieľom je určite zlatý hattrick, ale vzhľadom na kvalitu konkurencie to nebude jednoduché. Spravíme však pre to všetko.

submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. PAP Papalalulu BA 5 12:4 11
2. RIS Rising Pros. 5 11:8 10
3. 7ED 7edma Patriot 5 10:8 10
4. BAM Bambariaci 5 8:5 7
5. XAN Xanto team ZV 5 9:10 4
6. TCN TC Nitra 5 0:15 0

štatistiky

Slovensko (SLO) 1. liga
1. 7ED Daniel Dojčinovič 3 Gólov
2. 7ED Adam Vrábel 3 Gólov
3. PAP Juraj Kovašich 2 Gólov
4. PAP Juraj Stašiak 2 Gólov
5. RIS Vladimír Beliš 2 Gólov
6. PAP Emil Haladej 2 Gólov
7. RIS Jakub Špišák 2 Gólov