|
Stanislav Chudík

Dušan Dzíbela z Atletica Trnava: Do Korne ideme s najvyššími cieľmi

Niké Winter Cup

Atletico Trnava po tretíkrát vyhralo tradičný zimný TOP liga Winter Cup, ktorý tento rok organizovali Trnavčania spolu s Piešťanmi. V hale v Hrnčiarovciach nad Parnou sa predstavilo 8 tímov z Trnavy a 4 z Piešťan. Pred vrcholom zimnej sezóny sme sa zhovárali s hráčom Atletica Trnava a taktiež reprezentantom Slovenska v malom futbale Dušanom Dzíbelom.

 Atletico prešlo TOP liga Winter Cupom bez prehry. V základnej skupine si na svoje konto pripísalo 11 bodov za tri víťazstvá a dve remízy. Vo vyraďovacej časti už žiadne zaváhanie hráči nedopustili, keď sa im vo štvrťfinále podarilo zdolať Ruskú presilovku, v semifinále deklasovali Lions Trnava a vo finále si poradili aj s piešťanským HPN Stars. Pred SZMF Winter Cupom v Korni tak hráči ukázali dobrú formu.

Vráťmesa v krátkosti ešte do minulého roku. Ako by si zhodnotil rok 2019 pre Atletico ?
„Rok 2019 sa hodnotí veľmi dobre, keďže sa nám podarilo vyhrať TOP liga Winter Cup, ako jarnú tak aj jesennú edíciu TOP ligy, ďalej sa nám podarilo vyhrať Futbal v meste, vďaka ktorému sme videli  krásnu Barcelonu. Taktiež sa nám podarilo vyhrať Prengo Cup. Mrzí nás jedine, že sme neobhájili titul na Red Bull Nemyar Jr’s Five.“

Aké ambície si dávate s tímom na rok 2020?
„S mužstvom si dávame ambície zvíťaziť všade, kde sa zúčastníme. Preto to robíme, lebo nás baví vyhrávať. Myslím si, že neexistuje žiaden tím, ktorý by sa prihlásil do turnaja len preto, aby sa ho zúčastnil. Chceme ísť stále v tom nastavenom trende, vyhrávať čo sa dá. Uvidíme, dokedy nám to pôjde, keďže aj nám roky pribúdajú.“ Na TOP liga Winter Cup-e ste zvíťazili po tretíkrát, ako hodnotíš posledný ročník?
„Posledný ročník bol veľmi dobre organizačne zvládnutý. V spojení s Piešťanmi to bolo niečo nové. Boli sme radi, že sme si mohli vyskúšať konfrontáciu s piešťanskými tímami. Hodnotím to veľmi pozitívne."

Už počas najbližšej soboty sa predstavíte na SZMF Winter Cup-e v Korni. Aké sú tam vaše ambície?
„V Korni máme ambície tie najvyššie, aj keď sme už videli našu skupinu, ktorá je veľmi kvalitná. Snáď ňou prejdeme a urobíme čo najlepší výsledok, to znamená víťazstvo, ktoré nám chýba v našej poličke triumfov. Chceme teda určite zvíťaziť.“ V akej zostave sa predstavíte v Korni?
„Zostava pôjde klasická, kto môže, ten ide. Dúfam,  že to bude tá najlepšia zostava, ktorú tam pošleme. Pribudne jedno meno, ktoré  s nami hrávalo počas začiatkov v Atleticu a malo chuť si  s nami opäť zahrať. Ide o Martina Kočiša.“

Koho považuješ za favorita na víťazstvo?
„Vôbec neviem. Je tam dosť adeptov na víťaza. Sám som zvedavý, kto vyhrá SZMF Winter Cup v Korni. Netrúfnem si takto tipnúť favorita, ale verím, že to budeme my.“

Ty si aj reprezentantom Slovenska v malom futbale. Tešíš sa, že sa po dlhšom čase opäť uvidíš s niektorými chalanmi?
„Presne to je dôvod, pre ktorý by sme sa tam mali stretnúť, aby sme sa videli všetci, čo máme radi jeden šport, že sme všetci v konečnom dôsledku kamaráti. Som rád, že sa tam uvidím s chalanmi, s ktorými som bol v Austrálii. Veľmi sa teším na Jara Repu, ktorý určite bude hýriť svojim výkonom. Som na neho veľmi zvedavý. Tiež sa teším na Aďa Hricova.“

SZMF Winter Cup už pozná aj zloženie základných skupín. Nájdete ho tu. Taktiež si prečítajte všetky dôležité informácie pre účastníkov v Korni tu. Nezabudnite sledovať taktiež naše sociálne siete facebook a Instagram @malyfutbal.

submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. PAP Papalalulu BA 5 12:4 11
2. RIS Rising Pros. 5 11:8 10
3. 7ED 7edma Patriot 5 10:8 10
4. BAM Bambariaci 5 8:5 7
5. XAN Xanto team ZV 5 9:10 4
6. TCN TC Nitra 5 0:15 0

štatistiky

Slovensko (SLO) 1. liga
1. 7ED Adam Vrábel 3 Gólov
2. 7ED Daniel Dojčinovič 3 Gólov
3. BAM Tomáš Kucej 2 Gólov
4. PAP Juraj Kovašich 2 Gólov
5. PAP Juraj Stašiak 2 Gólov
6. RIS Vladimír Beliš 2 Gólov
7. PAP Emil Haladej 2 Gólov