|
Stanislav Chudík

Získa trofej niekto z favoritov, alebo sa bude radovať čierny kôň

Niké Winter Cup

Po tom, čo sme spoznali štyroch TOP ligových zimných šampiónov, spoznáme aj toho celoslovenského. Už počas soboty 25.januára sa v Korni predstaví 20 najlepších tímov Slovenska, ktoré zabojujú o trofej a miestenku na EMF Euro Cup.

20 tímov bolo rozdelených na základe žrebu do 4 skupín po 5 tímov. Počas žrebu platilo pravidlo, že sa v základnej skupine nesmú stretnúť tímy z jednej súťaže. Do nadstavbovej časti postúpi 12 najlepších tímov. Víťazi skupín postúpia priamo do štvrťfinále. Tímy z druhých a tretích miest základných skupín sa pobijú v osemfinálových zápasoch o  štvrťfinálovú miestenku.

Skupina A – traja TOP ligový majstri proti sebe

Tiki Taka, Varion a Atletico  sú víťazi v Bratislave, Piešťanoch a Trnave a postavia sa proti sebe už v základnej skupine. V bratislavskej TOP lige ukázali hráči Tiki Taka kvalitné výkony, vďaka ktorým si dokráčali až po titul v 1. TOP lige. Na TOP liga Winter Cup-e prešli základnou skupinou bez prehry. Vo vyraďovacej časti najprv vo štvrťfinále zdolali Brothers až na pokutových kopoch. V semifinále čelili DECATHLON-u, nad ktorým viedli v priebehu zápasu už 3:0. DECATHLON však dokázal sekundu pred koncom vyrovnať a v pokutových kopoch bol potom aj úspešnejší. V zápase o tretie miesto TIKI TAKA stretla s Farmou Ačka – Old Katenačo. TIKI TAKA zápas prehrala 2:0 a obsadila 4.miesto. Uvidíme, či  si napravia chuť v Korni. Atletico Trnava vyhralo v Trnave ako TOP ligu tak aj TOP liga Winter Cup. Oboma súťažami prešlo mužstvo bez prehry. Vo finále TOP ligy porazili nováčika Csirke mel na na TOP liga Winter Cup-e piešťanské HPN Stars. Mužstvo si do Korne dáva iba tie najvyššie ciele. Varion ovládol TOP ligu v Piešťanoch dominantne a taktiež bez prehry. Mužstvo ukazovalo vysokú kvalitu a zohranosť,  z ktorej môžu ťažiť aj na SZMF Winter Cup-e. Spoločnosť robia TOP ligovým zástupcom mužstvá L-Trade  Zvolen, ktorý hrá LIMFU vo Zvolene a EUKE Štavičkári  Košice, účastník univerzitnej ligy v Košiciach a tiež víťaz jesennej časti súťaže. Obsadenie v A skupine je teda kvalitné a uvidíme, ktorým tímom sa podarí dostať do vyraďovacej časti. Či sa podarí postúpiť zástupcom TOP ligy, alebo sa prebojujú do vyraďovacej časti Zvolenčania či mužstvo z univerzitnej ligy sa dozvieme už v sobotu.

B skupina aj s bronzovým tímom z MSR, kapitán reprezentácie v tíme z trnavskej TOP ligy

Letka Trenčín obsadila na posledných Majstrovstvách Slovenska v malom futbale tretie miesto. Mužstvo sa tiež v septembri predstavilo na EMF Euro Cupe, postúpiť zo skupiny sa im síce nepodarilo, ale určite to bola cenná skúsenosť. Druhým tímom v B skupine sú nitrianske Túlavé citróny.  Mužstvo sa ukazuje v dobrom svetle. V jesennej edícii TOP ligy sa tešili z víťazstva a na TOP liga Winter Cup obsadili druhé miesto, keď prehrali až vo finále s Pivkármi. Bratislavským zástupcom je v B skupine tím Brothers, ktorý v TOP lige obsadil výborné tretie miesto. Na TOP liga Winter Cup-e mužstvo vypadlo vo štvrťfinále po pokutových kopoch s TIKI TAKA. Csirke mel je štvrtým tímom, ktorý bude hrať túto skupinu. Mužstvo z trnavskej TOP ligy, ktoré ako nováčik dokráčalo až do finále, kde prehralo s Atleticom. Zaujímavosťou je, že sa v tíme predstavia aj traja hráči z Bratislavy Ivan Buchel, Silvester Jáger a Michael Bittera. Univerzitným tímom, ktorý uzavrie päticu tímov je Crvena Zvezda Prešov.

Ovládne C skupinu košický ASGuard security alebo budeme svedkami prekvapenia?

ASGuard security  Košice je tím, ktorý hrá košickú KNL miniligu, mužstva sa stalo v roku 2018 majstrom Slovenska v malom futbale.  WILLPAN AGRO STARS Prešov je majstrom TOP ligy v Prešove. Na TOP liga Winter Cup-e však nepostúpili zo skupiny. AC Glóbus Bratislava je tím, ktorý hrá BLMF – Bratislavskú ligu malého futbalu. Koniferum Lipany je zástupcom Šariš ligy v malom futbale a je jej úradujúcim majstrom.  Euroteam Zvolen je účastníkom LIMFU Zvolen. Uvidíme, komu sa podarí postúpiť zo skupiny C, ktoré môže byť veľmi vyrovnaná.

D skupina = skupina smrti ?

TO-DAY – Hydrokres Prešov je úradujúcim majstrom Slovenska v malom futbale z Piešťan. Mužstvu sa taktiež podarilo vyhrať aj prešovský Winter Cup. V tíme sa predstaví aj viacero reprezentantov Slovenska z posledných Majstrovstiev sveta v Perthe. Los Pollos Hermanos je vicemajstrom prešovskej TOP ligy a taktiež TOP liga Winter Cup-u. V septembri sa tiež predstavili na EMF Euro Cupe,  zo skupiny sa im však postúpiť nepodarilo. Pivkári Nitra sú vicemajstrom z Korne z roku 2019. Podarilo sa im zvíťaziť na nitrianskom TOP liga Winter Cup-e. V tíme sa predstavili aj známe futbalové mená Róbert Jež a Matúš Paukner. Oranjes Banská Bystrica sú zástupcom MÚMF BB. Posledným tímom, ktorý sa predstaví v Korni na SZMF Winter Cup-e je Engerau Boys Bratislava, ktorý je zástupcom BLMF a na ich zimnom pohári BLMF Winter Cup obsadili tretie miesto. Zúčastnili sa dokonca aj bratislavského TOP liga Winter Cup-u, kde obsadili výborné druhé miesto.  D skupina sľubuje zaujímavé boje medzi tímami, ktoré majú určite vysoké ambície. Komu ostane v rukách čierny Peter a nepostúpi do vyraďovacích bojov? Celý priebeh, či už výsledky, alebo tabuľku strelcov budete môcť sledovať na našom webe od soboty prvého zápasu 8:30 až po finále, ktoré je naplánované na 15:20!Sledujte nás tiež na našich sociálnych sieťach Facebook a Instagram @malyfutbal          

submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. PAP Papalalulu BA 5 12:4 11
2. RIS Rising Pros. 5 11:8 10
3. 7ED 7edma Patriot 5 10:8 10
4. BAM Bambariaci 5 8:5 7
5. XAN Xanto team ZV 5 9:10 4
6. TCN TC Nitra 5 0:15 0

štatistiky

Slovensko (SLO) 1. liga
1. 7ED Daniel Dojčinovič 3 Gólov
2. 7ED Adam Vrábel 3 Gólov
3. RIS Vladimír Beliš 2 Gólov
4. PAP Emil Haladej 2 Gólov
5. RIS Jakub Špišák 2 Gólov
6. BAM Tomáš Kucej 2 Gólov
7. PAP Juraj Kovašich 2 Gólov