|
Filip Myslík

Na scénu sa vracia Niké Winter Cup 2022!

SLO

Po ročnej prestávke obohatí nabitý kalendár malého futbalu populárny Niké Winter Cup 2022, ktorý je vrcholom zimnej klubovej sezóny. Víťazný tím získa miestenku na EMF EURO CUP 2022 v Taliansku.

Niké Winter Cup 2022 sa uskutoční 12. februára. Dejiskom 4. ročníka bude rovnako ako v troch predchádzajúcich prípadoch multifunkčný športový areál v Korni na Kysuciach. "Veľmi sa tešíme, že jeden z najpopulárnejších a najtradičnejších turnajov v malom futbale sa bude opäť po ročnej prestávke organizovať," povedal na úvod generálny sekretár SZMF Matúš Kocún. 

Keď už sme načrtli históriu, poďme sa spoločne v krátkosti pozrieť na predchádzajúce tri ročníky. Každý rok sa z víťazstva tešili futbalisti iného klubu, čo len zvyšuje atraktivitu podujatia. 

Premiérový titul putoval do Bratislavy. Turnaj, ktorého sa zúčastnilo 24 tímov, nakoniec ovládol FC Bepon, ktorý si vo finále poradil s trenčianskou Prípravkou 99. Bratislavský výber v čele so skúseným Ivanom Buchelom prešiel turnajom ako nôž maslom, neprehral ani jeden zápas. Tretie miesto nakoniec obsadili Pivkári z Nitry, ktorí zostrelili bratislavské Papalalulu 7:3. 


Druhý ročník posunul latku. Turnaja v Korni sa zúčastnilo až 30 mužstiev. Atraktívne podujatie už sledoval aj novozvolený tréner slovenskej reprezentácie Ladislav Borbély. Do finále sa nakoniec prebojovali hráči Lipino Žilina a Pivkári. Nitrania prekonali úspech z úvodného ročníka, ale až na vrchol sa im vystúpiť nepodarilo. Trofej po tesnom výsledku 1:0 tentoraz putovala do Žiliny. Tretie miesto obsadilo bratislavské Old Katenačo, ktoré rovnakým pomerom zdolalo Hlohovecké hviezdy. 


Zatiaľ posledná edícia bola podľa očakávania najkvalitnejšia. Mužstvá sa museli na turnaj kvalifikovať na základe výsledkov z oblastných súťaží. SZMF Winter Cupu 2020 sa napokon zúčastnilo 20 najlepších tímov zo Slovenska. Do finále sa napokon prebojovali futbalisti Atletica Trnava F.C. a košický ASGuard Security. Tretie finále bolo najdramatickejšie. Do vedenia sa zásluhou Milana Nestoríka dostali Košičania, Atléti však dokázali expresne rýchlo vyrovnať, o minútu neskôr sa na listinu strelcov zapísal Erik Takáč. Ďalší gól z hry nepadol, o víťazovi museli premiérovo rozhodnúť pokutové kopy. V lotérii boli úspešnejší trnavskí chlapci, ktorí napodobnili FC Bepon, na turnaji neprehrali ani jeden zápas. Tretí skončil prešovský TO-DAY Hydrokres, ktorý si poradil s trenčianskou Letkou 3:2. 


Na tohtoročnom turnaji uvidíme to najlepšie z domácej klubovej scény. O Niké Winter Cup 2022 sa pobije 16 tímov, ktoré budú rozdelené do štyroch základných skupín. Dva najúspešnejšie tímy z každej skupiny postúpia do vyraďovacej fázy. Hrať sa bude 1x20 minút podľa oficiálnych pravidiel malého futbalu. "Nakoľko musíme dodržiavať prísne protipandemické opatrenia, turnaja sa zúčastní 16 tímov. To však znamená ešte väčšiu koncentráciu kvalitných tímov v základných skupinách. Turnaj ponúkne veľké množstvo derby zápasov tímov z celého Slovenska, pričom všetky zápasy budú naozaj na vysokej úrovni. Aj tentokrát uvidíme na ihrisku drvivú väčšinu reprezentantov zo širšieho kádra Ladislava Borbélyho,"  priblížil športové očakávania generálny sekretár SZMF Matúš Kocún a zároveň uviedol dôvody, prečo by si fanúšikovia nemali atraktívny zimný turnaj nechať ujsť: "Tento rok bude turnaj v novom šate, to znamená nové logo a názov turnaja podľa hlavného partnera Niké – Niké Winter Cup. Aj napriek veľkému záujmu divákov sa bude musieť toto podujatie uskutočniť bohužiaľ bez nich. Máme však skvelú správu pre všetkých fanúšikov. Všetky zápasy im prinesieme prostredníctvom priamych prenosov, ktoré budú dostupné v detailoch zápasov na našom webe www.wintercup.sk."

Rozlosovanie základných skupín a program zápasov zverejníme vo štvrtok doobeda na webe wintercup.sk.

submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. PAP Papalalulu BA 5 12:4 11
2. RIS Rising Pros. 5 11:8 10
3. 7ED 7edma Patriot 5 10:8 10
4. BAM Bambariaci 5 8:5 7
5. XAN Xanto team ZV 5 9:10 4
6. TCN TC Nitra 5 0:15 0

štatistiky

Slovensko (SLO) 1. liga
1. 7ED Daniel Dojčinovič 3 Gólov
2. 7ED Adam Vrábel 3 Gólov
3. RIS Vladimír Beliš 2 Gólov
4. PAP Emil Haladej 2 Gólov
5. RIS Jakub Špišák 2 Gólov
6. BAM Tomáš Kucej 2 Gólov
7. PAP Juraj Kovašich 2 Gólov