|
Filip Myslík

S akými ambíciami idú na Niké Winter Cup najväčší favoriti?

SLO

Už tento víkend je na programe obľúbený Niké Winter Cup. Pred najdôležitejším turnajom zimnej klubovej sezóny sme vyspovedali manažérov zo štyroch tímov, ktoré patria k najväčším favoritom na celkový triumf.

Dušan Dzíbela manažér Atletica Trnava F.C.: Ideme si to užiť

Atlético je aktuálny šampión. Predpokladáme, že je vašim cieľom obhajoba, je tak?
Jednoznačne aj keď vieme, že idú šikovné mužstvá, ale popasujeme sa o to, aby to tak bolo.

Ako ste na tom čo sa týka formy? Uvidíme na Niké Winter Cup-e najlepšiu verziu Atlética?
Partia ideme neskutočná a hrozne sa tešíme. Objednali sme si na víkend taktiež dodávku, aby bolo menej šoférov, takže "ideme si to užiť."

Čo súpiska? Bude niekto chýbať?
Na turnaji sa obmedzil počet, takže sa miesta skôr neušli. Nikdy sme nemali problém s hráčmi, sme skvelá partia, nikdy sme nedopĺňali na súpisku hráčov z iných mužstiev. Máme za to, že keď hráš za jedno mužstvo, tak za druhé nemôžeš hrať, minimálne nie na tých najdôležitejších turnajoch.

Videl si účastníkov? Koho považuješ za najväčších rivalov a favoritov turnaja?
Videl som a hrozne sa tešíme na najlepších hráčov malého futbalu pod jednou strechou. Nevidel som súpisky, jedna vec je, že môžu ísť napr. Košice s Rickom, Kozárom, Drahovským a nemusí prísť ani jeden, alebo za FC BPN pôjdu hráči z Engerau, AFT Wolves a podobne, takže favorit môže byť každý. Uvidíme v sobotu.


Tomáš Varga manažér tímu Pivkári Nitra: Očakávame vysokú úroveň 

Po ročnej pauze sa na scénu vracia Niké Winter Cup. Tešíte sa?
Určite sa na pokračovanie Niké Winter Cup-u veľmi tešíme, je to turnaj, kde sú podmienky na vysokej úrovni, rovnako ako kvalita každého súpera.

Pivkári patria k najúspešnejším tímom Niké Winter Cupu. Dvakrát ste sa umiestnili v TOP 3. S akými ambíciami idete na turnaj tentokrát?
Samozrejme, že z predchádzajúcich úspechov máme veľkú radosť. Ako som už spomenul, turnaj je z hľadiska kvality súperov veľmi náročný a na to, aby ste sa dostali do záverečného zápasu dňa, je okrem kvality, potrebný aj kúsoček šťastíčka. My sme v prvom rade zdravá, dobrá partia chalanov, ktorá má rada futbal a to nás spája, no samozrejme nás rovnako ako viaceré mužstvá, ovplyvnila situácia okolo Covidu a preto prídeme s tým najlepším, čo bolo možné zložiť.

Aké tímy považujete za najväčších favoritov?
Za najväčších favoritov považujem ja osobne samozrejme členov našej skupiny, čo nám osud nadelil a to je FC BPN a Atletico, samozrejme ak sa nám podarí postúpiť na ich úkor, z tejto veľmi náročnej skupiny, tak budeme favoritom i my. O kvalite ale môžeme hovoriť i pri ďalších mužstvách a preto sa nechajme prekvapiť.


Ondrej Kačmár manažér tímu TO-DAY Hydrokres Prešov: Vždy chceme vyhrať

Po ročnej pauze sa na scénu vracia Niké Winter Cup. Akú dôležitosť má v kalendári malého futbalu?
Tento turnaj je jedným z najdôležitejších, hlavne v tomto období, keď už v júni tu máme Majstrovstvá Európy. Tento turnaj už má svoju tradíciu. Jediné, čo mu možno vytknúť je termín, ale to je v malom futbale bežné, že veľa hráčov dáva prednosť veľkému futbalu, takže aj na tomto turnaji sa nezúčastní viacero dobrých hráčov, nakoľko už začali prípravy vo veľkom futbale.

TO-DAY sa umiestnil najlepšie pred dvomi rokmi na 3. mieste. Tentoraz idete vyhrať? 
My chceme vyhrať vždy, samozrejme túto ambíciu majú všetky zúčastnené tímy. Už teraz viem, že neprídeme v plnom zložení, tak ako iní, aj my máme pozitívnych aj nezaočkovaných hráčov a do toho ešte veľký futbal má prípravné zápasy.

Čo hovoríte na kvalitu účastníkov. Koho považujete za TOP favoritov? 
Tento rok je výnimočný, kvôli covidu je počet účastníkov skresaný na šestnásť, takže jednotlivé oblastné zväzy dali miestenku tým najlepším. Očakávam veľkú kvalitu a veľmi ťažké zápasy. TOP favorita nemám, predpokladám vyrovnaný turnaj.


Ladislav Baran manažér ASGuard - Bodva Sport Club Košice: Od nás sa očakávajú trofeje

Po ročnej odmlke sa na scénu vracia populárny Niké Winter Cup. Tešíte sa?
Tešíme sa, že je turnaj späť. Na tomto turnaji, ktorý je už v poradí štvrtý, sa nám akosi nedarí. Len raz sme boli vo finále, kde sme prehrali v rozstrele, hoci sme v zápase viedli.

ASGuard patrí k popredným mužstvám na Slovensku. Najlepšie umiestnenie dosiahol pred dvomi rokmi, keď obsadil 2. miesto. Tento rok idete do Korne po titul?
Naše mužstvo ASGuard je už dlhodobo najlepším mužstvom na Slovensku, takže od nás sa očakávajú len víťazstva a trofeje. Hráči sú nastavení len na víťazstvá, tak ak poviem, že nejdeme vyhrať, tak asi budem klamať.

Aké tímy považujete za najväčších rivalov v boji o trofej?
Nemožem povedať kto je najväčší rival. Každý má svoju kvalitu a každý v zápase proti nám sa bude chcieť ukázať a vyhrať.


submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. PAP Papalalulu BA 5 12:4 11
2. RIS Rising Pros. 5 11:8 10
3. 7ED 7edma Patriot 5 10:8 10
4. BAM Bambariaci 5 8:5 7
5. XAN Xanto team ZV 5 9:10 4
6. TCN TC Nitra 5 0:15 0

štatistiky

Slovensko (SLO) 1. liga
1. 7ED Daniel Dojčinovič 3 Gólov
2. 7ED Adam Vrábel 3 Gólov
3. PAP Juraj Stašiak 2 Gólov
4. RIS Vladimír Beliš 2 Gólov
5. RIS Jakub Špišák 2 Gólov
6. PAP Emil Haladej 2 Gólov
7. BAM Tomáš Kucej 2 Gólov