|
Filip Myslík

Niké Winter Cup 2022 putuje do Prešova!

SLO

Štvrtý ročník obľúbeného Niké Winter Cup-u je úspešne za nami a my poznáme nového víťaza. Vytúžený titul si do svojej vitríny zaslúžene vystavia chlapci z TO-DAY Hydrokres Prešov, ktorí v Korni predviedli neuveriteľnú šou.

V základných skupinách sme sa výraznejších prekvapení nedočkali. Kvality potvrdili všetky favorizované mužstvá. Najvyrovnanejšie to bolo v nabitej skupina A, v ktorej sa stretli hneď traja kandidáti na celkový triumf. 

Čierny Peter napokon ostal v rukách bratislavského FC BPN, ktorý sa s turnajom rozlúčil už po troch stretnutiach. Z A skupiny nakoniec postúpili hráči Atletica Trnava a Pivkári z Nitry

Futbalistom z hlavného mesta sa naopak darilo v skupine B. Ambiciózni Engerau Boys postúpili vďaka lepšiemu vzájomnému zápasu i skóre z prvého miesta tabuľky pred martinským tímom Bambariaci. 


Horúcich kandidátov na celkový triumf ponúkala aj skupina C. V nej potvrdili obaja favoriti papierové predpoklady a spoločne postúpili do vyraďovacích bojov. Papalalulu i TO-DAY Hydrokres postúpili bez prehry so siedmimi bodmi.

Najsuverénnejší postup zaknihovali chlapci z košického ASGuard Bodva Sport Club. Vyhrali všetky tri zápasy a inkasovali iba jeden gól. Dosiahli aj najvyššie víťazstvo na turnaji, Hančurku zostrelili s prehľadom 8:0. Spolu s nimi postúpil do play-off aj druhý tím z Trnavy Young Boys

Vyraďovacia fáza ponúkla atraktívne zápasy...

Mladí chlapci z Trnavy predviedli sympatické výkony, na viac ako štvrťfinále to však nestačilo. TO-DAY Hydrookres opäť potvrdil úlohu favorita a zamieril medzi najlepšiu štvorku. 

Podobný úspech sa podaril obhajcovi trofeje. Atletico Trnava si postrážilo dvojgólové vedenie v súboji s Bambariaci a naďalej živilo nádej na historickú obhajobu. 

Najväčšiu drámu vo štvrťfinále sme videli medzi Engerau Boys a Pivkármi. Pivkári mali tesné víťazstvo v kapse, ale Engerau Boys vyrovnali z poslednej strely na bránu a rozhodnúť musela lotéria. V nej napokon zlyhal talentovaný Brazílčan Lucas Eduardo Ramos a do ďalšieho kola postúpili Nitrania.

Posledné extrémne atraktívne štvrťfinále lepšie zvládlo bratislavské Papalalulu. Po góloch Jurkemika a Lipu putovalo do semifinále, ASGuard nedokázal zopakovať finálovú účasť z roku 2020, tentoraz dokonca nepostúpil ani medzi najlepšiu štvorku.


Obhajoba aj naďalej prekliata

Semifinálovým súperom Papalalulu bolo Atletico Trnava, ktoré do Korne prišlo s cieľom obhájiť titul, čo sa v krátkej histórii Niké Winter Cup-u ešte nikomu nepodarilo. Atletico začalo dobre, od 11. minúty viedlo. Papalalulu však dokázalo v 20. minúte vyrovnať a o postupujúcom musela opäť rozhodnúť penaltová lotéria. 

V nej mali viac šťastia hráči okolo Roberta Maglena, ktorý inkasoval z pokutového kopu o jeden gól menej. Nešťastným exekútorom Trnavy sa stal Dušan Krcho, ktorý paradoxne minulý rok v súboji o bronz v Niké Superlige bratislavský výber  dvomi gólmi zostrelil. 

Druhé semifinále ponúklo pekný duel dvoch reprezentačných kolegov. Lepšie z neho vyšiel reprezentačný brankár Martin Kapraľ, ktorý viackrát vychytal ofenzívnu hviezdu Pivkárov Matúša Pauknera. Prešovčanom sa darilo aj na druhej strane ihriska. 

Tradičného účastníka Niké Winter Cup-u nakoniec prešovský favorit zostrelil rozdielom triedy. Najvýraznejšou osobnosťou bol okrem Kapraľa dvojgólový Kevin Peter Čekan.

O tretie miesto zabojovali dvaja tradiční účastníci a rivali zo skupiny A. Pivkári stáli doteraz na stupni víťazov dvakrát, Atlético posledný SZMF Winter Cup ovládlo. Aj tento raz si chceli futbalisti oboch tímov z Korne odniesť nejaký kov. 

Po vynikajúcom šesťgólovom stretnutí ho napokon získali futbalisti z Trnavy. Nebolo to jednoduché, pretože opäť museli absolvovať penaltový rozstrel. V tomto prípade však stálo šťastie pri nich. V poslednej sérii zaváhal brankár Nitry Roman Palovčík. Hrdinom Atletica sa napokon stal Filip Tomovič.

Atlético Trnava - Pivkári Nitra 4:3pp
Góly:
6. Klenkovič, 17. Doka, 20. Dzíbela, 20. Tomovič - 10., 14. a 19. Paukner


Trofej po dychberúcom výkone putuje do Prešova

Rovnako ako v boji o tretie miesto, aj vo finálovom zápase sa stretli rivali zo základnej skupiny. O premiérový titul zabojovali futbalisti Papalalulu a TO-DAY Hydrokres Prešov. Prvý vzájomný duel v skupiny bol mimoriadne vyrovnaný a taktický a góly napokon nepriniesol. Finále však bezgólovou remízou skončiť nemohlo.  V každom prípade sme opäť očakávali vyrovnaný duel dvoch mimoriadne skúsených mužstiev.

Opak bol pravdou. TO-DAY Hydrokres naplno preukázal svoje nesporné kvality a bratislavského rivala doslova vyškolil. V 17. minúte už viedol rozdielom triedy a Papalalulu nemalo na výber a muselo sa odhodlať k hre bez brankára.

Tá bratislavskému majstrovi absolútne nevyšla. Papalalulu inkasovalo ešte dvakrát a z Korne napokon odchádza s trpkou porážkou. Napriek tomu môže byť s druhým miestom na tak kvalitne obsadenom turnaji mimoriadne spokojné. 

Papalalulu Bratislava - TO-DAY Hydrokres Prešov 0:5 
Góly:
6. a 21. Varga, 11. Čekan, 17. Beliš, 20. Kuhajdík


Novým, v poradí štvrtým šampiónom Niké Winter Cup-u sa tak stáva prešovský tím TO-DAY Hydrookres. Nikto nemôže namietať, pretože turnajom, ktorého sa zúčastnili tie najkvalitnejšie tímy na Slovensku, prešiel tím Ondreja Kačmára ako nôž maslom bez jedinej prehry. 

Na turnaji sme tradične odmeňovali aj najlepších hráčov v troch kategóriách. Najlepším strelcom sa so šiestimi gólmi stal útočník Atletica Trnava Matúš Klenkovič. Najlepším brankárom Martin Kapraľ a najlepším hráčom jeho spoluhráč z TO-DAY Hydrokres Prešov Kevin Peter Čekan.



submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. PAP Papalalulu BA 5 12:4 11
2. RIS Rising Pros. 5 11:8 10
3. 7ED 7edma Patriot 5 10:8 10
4. BAM Bambariaci 5 8:5 7
5. XAN Xanto team ZV 5 9:10 4
6. TCN TC Nitra 5 0:15 0

štatistiky

Slovensko (SLO) 1. liga
1. 7ED Adam Vrábel 3 Gólov
2. 7ED Daniel Dojčinovič 3 Gólov
3. BAM Tomáš Kucej 2 Gólov
4. PAP Juraj Kovašich 2 Gólov
5. PAP Juraj Stašiak 2 Gólov
6. RIS Vladimír Beliš 2 Gólov
7. PAP Emil Haladej 2 Gólov